קורס הספירות שבספירות: ספירת גבורה

ספירת הגבורה כפי שלמדנו היא צדק, ביקורתיות, יראה ושליטה עצמית

חסד שבגבורה – מאחורי הביקורתיות מסתתרת אהבה או שנאה. תכונת החסד שבגבורה מאפשרת לנו לתת ביקורת ממקום של אהבה. ביקורת בונה. בזכות ביקורת בונה אנשים מתפתחים. חסד שבגבורה מאפשרת לנו להבדיל בין האדם לבין המעשים שלו. אפשר להיות בגבורה עם אדם ולא לתת לו משהו או להעניש אותו אם צריך, אבל לאהוב אותו כאדם ולדעת שבתוכו הוא טהור ורק צריך לעזור לו לצאת מהמקום הנמוך והחשוך שבו הוא נמצא.

תבחנו את עצמכם אם הביקורת שלכם נובעת ממקום קטנוני, שלילי, שונא, בז או ממקום של רצון להשפיע טוב לאדם המבוקר. תבדקו האם אתם מוצאים סיפוק נסתר בכישלון של האדם השני.

לצפייה בקורס המלא לחץ כאן

גבורה שבגבורה – כמו שגבורה היא צדק וביקורתיות יראה ושליטה עצמית, כך שלמעשה הגבורה שבגבורה היא המחסום הטבעי לתכונה עצמה, לדוגמא: אני נותן ביקורת לעצמי אם הביקורת שלי מרוסנת, אני לא מבקר ללא גבול, יש לי שליטה עצמית על השליטה עצמית. התכונה למעשה תוחמת את התכונה עצמה שלא תתפשט בלי סוף.

תפארת שבגבורה – זו מידת הרחמים (או החמלה בשפה השניה) החבויה בתכונת הגבורה – כלומר: אני נותן ביקורת אבל בלי להשפיל, בלי להעליב, אני מאפשר לאדם תוך כדי הביקורת לנשום, לבלוע רוק, ולהכיל ובאמת להפנים את הביקורת

נצח שבגבורה – נצח כפי שלמדנו היא תכונת העקביות – הביקורת העצמית והחיצונית לזולת צריכה להיות קבועה כדי שהמציאות באמת תשתפר. ביקורת יעילה היא ביקורת קבועה שבאמת מייצרת שינוי.

הוד שבגבורה – אל תשפטו אחרים מתוך גאווה והתנשאות. הביקורת צריכה להיות בלשון רכה ובענווה, ככתוב: לשון רכה תשבר גרם! תזכרו: אתם לא יכולים לחלק פקודות לאנשים, אתם יכולים להאיר להם את הדרך מתוך ניסיון החיים שלכם ולכבד את בחירתם.

היסוד שבגבורה – ביקורת יעילה כוללת מחוייבות והתקשרות. בשעה שאתה מבקר את עצמך ואת האחרים, אתה צריך לחוש שהביקורת אכן חשובה לפתוח קשר חזק יותר! זה לא אני שמבקר אותך, אלא שנינו פועלים למען מטרה משותפת! אני נותן לך ביקורת ואני אשמח לקבל ממך ביקורת ועל ידי כך שנינו מתפתחים אהובי היקר!

מלכות שבגבורה – משמעת פנימית וביקורתיות חיובית יוצרת כבוד עצמי ואדם אציל. הביקורת מטרתה לרומם ולקדם את רוחו של המבוקר שיהיה מדוייק יותר כלפי עצמו וכלפי האחר.

סיכום: למרות שאנחנו בחסד, יש בנו גם צדק, שמים גבול, יש בנו ביקורת חיובית פנימית וחיצונית, יש בנו שליטה עצמית.
מאחורי הביקורת שלנו יש אהבה, אנחנו שולטים בביקורת שלנו שלא תהיה נמאסת לא עלינו ולא על האחר, אנחנו נותנים ביקורת ומרחמים על מקבל הביקורת שבאמת יוכל להכיל אותה, הביקורת שלנו יעילה באמת ועקבית, רצופה ומתמשכת, אנחנו נותנים ביקורת תוך כדי ענווה וזוכרים לתת את הביקורת עם חיוך, אנחנו מקשיבים למקבל הביקורת ומנהלים איתו דו שיח תוך כדי הביקורת כדי לוודא שהוא מבין ולדייק אותו, ואולי אף לבדוק אולי אנחנו טועים בביקורת שלנו וכמובן תוך כדי הביקורת לתת לאדם המבוקר את ההרגשה שהוא עדיין מלך חשוב ואיש יקר.

במצב מאוזן – האדם גיבור, מטמיע בעצמו את תכונת הכח, הכריזמה, הצדק והשליטה העצמית. להיות יציבים עם סבלנות, נחושים ויש לנו את האומץ ללכת אחר החלומות שלנו. אנחנו פרקטיים, מדוייקים, מדברים ועושים, מנהיגים ומובילים בכריזמה ובאומץ לב, מכבדים את עצמנו ואת האחר. אנחנו יודעים לקחת כשמגיע לנו ולא מתביישים לבקש מה שמגיע לנו. 

כאשר הגבורה מאוזנת יש באדם נחישות, שליטה עצמית, סבלנות, החלטיות, אנשי צדק, שמים גבולות לעצמנו ולאחרים, ויודעים להביע את עצמנו גם כשלא הכי נעים.

כאשר התכונה בעודף אנרגיה – האדם הופך לאגרסיבי, אגואיסט, שיפוטי, ביקורתי באופן מוגזם, כעסן, חסר סבלנות, אגואיטסט, מעצבן, נקמן, מניפולטיבי, חמדן, יהיר, מסתכל רק על האינטרס של עצמו אפילו אם זה פוגע בזולת

כאשר התכונה בחוסר אנרגטי – קשה לנו לדרוש מה שמגיע לנו, פחד, לא מסוגל לשים לאנשים גבולות, מתלבט כל הזמן ולא מצליח להגיע להחלטה, אין שליטה בזולת ואין שליטה עצמית, יש זלזול עצמי, חוסר בכריזמה, חלש אופי

לצפייה בקורס המלא לחץ כאן

סרטונים קצרים מכללת ואהבת לרעך כמוך

פייסבוק
אינסטגרם
טיקטוק
סאונדקלאוד
ספוטיפיי
וימאו
גוגל פודקאסטס
your image
Skip to content